Måltid inden træning - hvor længe før?
Måltid inden træning - hvor længe før?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 30. maj 2024
Tags: Kost, Fitness, Kulhydrater, Aktiv, Træning, Styrketræning, Proteiner

Kroppen har løbende brug for energi og næring, især inden en hård træningssession påbegyndes. Og det kræver lidt planlægning af din kost både timing og næringsmæssigt for at maksimere ydeevnen under træningen.

Afhængig af hvornår du skal træne efter måltidet, er det vigtigt at have i mente, hvilke næringsstoffer der indtages. Et godt og næringsrigt måltid med langsomme optagelige kulhydrater og proteiner, som eksempelvis består af ris, kylling og grønt, vil være ideelt hvis træningssessionen først finder sted om ca. 45 min. - 2 timer. Det vil være det optimale for at maksimere din træning, idet brændstoffet, i dette tilfælde ris, tager tid at nedbryde. Ris, pasta o.lign. kategoriseres som langsom optagelige kulhydrater, idet det tager kroppen længere tid at nedbryde og omdannet til glukose, som herefter lagres i kroppen og muskler.
Træner du derimod kort tid efter måltidet, vil kroppen ikke få maksimalt udbytte af næringsstofferne og dermed ikke kunne udnytte de indtagede kulhydrater.

Til gengæld hvis træningssessionen lige er rundt om hjørnet, vil det være nødvendigt for kroppen at indtage hurtigt optagende kulhydrater, såsom bananer, energibar eller lignende. Dvs. fødevarer med relativt højt indhold af druesukker eller sukker.

Træner du tværtimod i fastet tilstand er det nødvendigt at indtage hurtigt optagende kulhydrater og proteiner kort efter træningssessionen, for at optimere restitutionen og genopbygning af muskelvæv.
I bund og grund er timingen af kost og træning ikke så kompleks igen. Det handler simpelthen om at byde kroppen på indholdsrige næringsstoffer, som har til gavn for optimering af ydeevnen. Det gør det både sjovere og nemmere at træne, da både kroppen og sindet vil få yderligere overskud til en intens træning i form af hård styrketræning eller cardio.

Det er vores anbefaling herfra, hvis du gerne vil have større udbytte af din træning.
Eksperimetér selv med og god fornøjelse

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort