Spis kulhydrater og opnå større fedttab
Spis kulhydrater og opnå større fedttab

Skrevet af Kim Long Nguyen, 10. oktober 2017
Tags: Fitness, Kost, Kulhydrater, Træning, Fedttab

Når man taler om kost og træning, er det vigtigt at have en forståelse for fødevarerne, og hvilken betydning de har for kroppen. Og sund ernæring, såsom frugt, grønt og nødder, er kun til gavn for kroppen, idet de har et højt indhold af mineraler, vitaminer og andre livsvigtige næringsstoffer, som kroppen har behov for.

Med den rette kost og forståelse for makronæringsstoffer er man godt på vej til at opnå sit mål, idet brændstoffet til kroppen optimeres.

Er ønsket at opnå fedttab, har jeg tidligere understreget at det vil være optimalt at skrue ned for indtaget af kulhydrater. Dette holder stadig stik, men det er faktisk muligt at optimere dette yderligere ved at give kroppen et energiboost i form af kulhydrater før træning. Det kan være en energibar, banan eller lignende med sukkerindhold, som giver kroppen hurtig energi til at give den gas.

Det er også muligt at få energi via koffein, såsom kaffe, energidrik, koffeinpiller osv., men baseret på mine erfaringer får jeg mere energi af at spise en bar kort før træning.

Ved at indtage disse hurtige kulhydrater vil kroppen være i stand til at intensivere træningssessionen, hvilket resulterer i et højere fedttab. Med intensiv træning, såsom H.I.I.T, CrossFit eller intensiv styrketræning, vil kroppen have overskud til at udføre disse aktiviteter på et væsentlig hårdere niveau. Fordelen ved at være i stand til at presse sig selv yderligere, er at få pulsen højt op. Og med en højere puls er kroppen ikke kun i fedtforbrændingstilstand, men også være i stand til at opnå en væsentlig højere kalorieforbrænding.

Det kræver at man har fuld fokus på at træne hårdt og holde så få og korte pauser som muligt. Det er så det, man kalder for effektiv træning, hvor man opnår størst udbytte som muligt på kortest tid.

En anden fordel ved at træne effektivt og presse sig selv yderligere er nemlig aktivering af afterburn. Afterburn er blot et fitness-term, hvor kroppen formår at være i fedtforbrændingstilstand i timerne efter træningssessionen. Afterburn kan vare op til 1 døgn, hvis ikke mere, afhængig af træningsintensiteten.

For mit vedkommende er det en motivationsfaktor at træne intensivt, idet jeg gerne vil opnå så meget afterburn som muligt både i bulking - og cutting-perioderne. Det giver også langt bedre tilfredsstillende resultater i sidste ende, da kroppen formår at forbrænde langt mere fedt.

Hvis du ikke er vant til intensiv træning, vil jeg anbefale at tage det stille og roligt i begyndelsen. Med tiden vil din krop være vant til stressniveauet, og vil derfor kun blive stærkere. Og jo stærkere kroppen er, jo mere stress kan kroppen håndtere, og dermed vil stressniveauet være en progressiv kurve hvis udviklingen er på rette kurs.

Så snart du har forstået formålet ved at træne intensivt, vil du også benytte tiden langt mere effektivt. Alle vil jo have størst udbytte på kortest tid som muligt, så det er bare om at komme i gang.

Prøv det af og se om det også fungerer for dig.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort