Er morgenmad det vigtigste måltid?
Er morgenmad det vigtigste måltid?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 21. september 2017
Tags: Kost, Sundhed, Intermittent fasting, Livsstil, Fedttab

Du har sikkert fået at vide, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen. Du har sikkert også fået at vide, at morgenmaden er med til at skabe en sundere og slankere krop.

Det er sikkert rigtigt, men da vi er vidt forskellige vil det ikke altid være et succeskriterie for alle.

Mit syn på morgenmaden har ændret sig markant, siden jeg startede med at faste, dvs. jeg ikke har spist morgenmad siden. Drikker dog vand, sort kaffe og te om morgenen, men da disse næsten ingen kalorier indeholder er kroppen stadig i faste-stadie. Det skal lige siges, at jeg var en stor tilhænger af morgenmad og mange små måltider, fordelt ud på dagen, inden jeg fastede. Jeg lyttede simpelthen til andre uden at gøre klog på mig selv.

I dag er jeg blevet klogere på mig selv og fået større forståelse for kroppen, og dermed blevet en stor tilhænger af periodisk-faste eller Intermittent Fasting, som det hedder på engelsk. Ved at springe morgenmaden over føler jeg mig faktisk mere aktiv og klar i hovedet. Kroppen er ikke så tung om morgenen, som den hidtil har været, og dermed sættes der gang i fedtforbrændingen i den tid der fastes. Dvs. jo længere tid der fastes, jo mere fedt forbrænder kroppen.

Pudsigt nok hedder det breakfast på engelsk, hvilket betyder at fasteperioden afbrydes. I princippet udskyder man blot sin breakfast, da det først er senere på dagen der spises.

Betyder det dermed at morgenmaden ikke er det vigtigste måltid alligevel?

Vi er alle sammen forskellige og har forskellige livsstile og aktivitetsniveauer. Hvis du er tilfreds med din livsstil og krop, så bliv endelig ved med det du gør. Der er ingen grund til at ændre på noget, som rent faktisk fungerer.

Har du til gengæld svært ved at komme af med de ekstra kilo, så prøv at faste og springe morgenmaden over. Jeg anbefaler kun at faste, hvis man har svært ved at opnå fedttab, idet det kun har fungeret positivt for mig med gode resultater. Det skal dog understreges, at kroppen er ekstrem god til at tilpasse sig til omgivelserne. Og er kroppen vant til at få morgenmad vil det være lidt hårdt i starten. Følelsen af sult vil være større i starten, men inden for relativ kort tid vil kroppen tilpasse sig den nye livsstil.

Det er vigtigt at lære sin krop bedre at kende, da det er den vigtigste investering du kan give kroppen. Ved at lære din krop bedre at kende, vil du ikke kun vide hvad der er bedst for kroppen, men også få overblik over hvad der virker og ikke virker.

Det gode ved at faste er, at det er et fremragende værktøj til at fortælle én selv og kroppen, hvornår der må spises og ikke må spises. Man skal være disciplinær og have troskab til sig selv, hvis man ønsker gøre en forskel. For mit vedkommende er det en løsning for livet, da jeg sagtens kan overholde uden problemer.

Har du dermed ramt en mur af frustrationer, hvor du ikke kan komme videre, så vil jeg helt klart anbefale at ændre på din livsstil og kost. Find din egen lykke ved at prøve det af og find ud af om det egentlig fungerer, fremfor at lytte til en andens succeshistorie hvor det rent faktisk ikke gavner dig.

Jeg ærgrer mig over ikke at have kendskab til dette tidligere, men bedre sent end aldrig som man siger

Vil du vide mere om periodisk-faste og fordelene heraf, kan du læse mere om det her.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort