Findes den ideelle diæt?
Findes den ideelle diæt?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 12. februar 2020
Tags: Kost, Sundhed, Kulhydrater, Livsstil

Vi er alle sammen enige om, at kosten har en afgørende betydning for kroppens velvære og sundhed. Samtidig er der jo et hav af forskellige diæter, og det gør det jo ikke nemmere af, hvis man ikke har sat sig ind i de forskellige.

I mine yngre dage har jeg haft en fortid, hvor fedmen resulterede i, at det knap var så sjovt at være i mine sko på daværende tidspunkt. Selvtilliden var der sådan set ikke noget af, og drømmekroppen kunne jeg lige så godt sparke til siden.

I bund og grund forstod jeg ikke min krop, og havde ikke den nødvendige viden i forbindelse med kost og træning.

Nu er der efterhånden gået en del år, og jeg har fået afprøvet adskillige diæter primært pga. eksperimentering med min krop. Bl.a. har jeg prøvet følgende:

  • Palæo-diæt
  • Keto-diæt (LCHF) (Low Carb High Fat)
  • HCLF (High Carb Low Fat)

For mit vedkommende har det været en lærerig oplevelse at eksperimentere med de forskellige diæter. Det har både givet mig opture og nedture, men det vigtigste af alt er selve den viden og indsigt jeg har påtaget mig.

Derfor afhænger diæten helt klart af dine målsætninger ift. træning og kroppen. Pt. består min diæt primært af HCLF.

Mit mål er at bygge muskler og blive stærkere, hvorfor jeg har behov for en relativ stor mængde af kulhydrater og proteiner på træningsdage. På mine såkaldte restdays skruer jeg en anelse ned for indtagelsen af kulhydrater og lidt op for proteiner.

Lige pt. er det den optimale kost til min krop, og det fungerer ret godt, da der også sker fremskridt. Og ved at skrue ned for kulhydraterne på restdays vil kroppen optimere fedtforbrændingen, hvilket også er hensigten og målet.

Findes den ideelle kost så?

Det kommer helt an på, hvad du ønsker at opnå, og hvad dine mål er. Ønsker du at bygge muskler vil jeg anbefale en HCLF-kost

Vi er trods alt vidt forskellige, så det er også svært for mig og andre personlige trænere at forstå din krop. Vi kan kun komme med anbefalinger og råd baseret på tidligere erfaringer.

Dermed er det dit ansvar at forstå og føle med kroppen, om det går denne retning afhængig af dit ønskede mål. Prøv det af og se om det er noget for dig. Det er en vigtighed i sig selv, at du er glad for den kost du vælger at eksperimentere med og kan se fremgangen.

Desuden er vi mennesker vanedannende individer, og nogle frygter mere for forandringer end andre. Dermed er det også vigtigt at ændre sin livsstil og kost i et gradvist tempo, som man selv føler sig tilpas med. Dette resulterer typisk i en langt mere holdbar udvikling og minimerer risikoen for tilbagegang til de gamle vaner.

Når det er sagt, er du selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for sparring til kost og træning

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort