Slankeprodukter
Slankeprodukter

Skrevet af Kim Long Nguyen, 12. februar 2016
Tags: Kost, Sundhed, Kalorier, Fedttab

Gang på gang bliver der reklameret produkter i medierne, som giver en slankende effekt. Nu har jeg selv været overvægtig og haft ualmindeligt svært ved at tabe mig for et række år tilbage, hvorfor jeg havde en tendens til at falde for disse produkter. Når man er træt og ked af sin krop og ikke har fundet en fungerende løsning, er man tilbøjelig for at tage andre metoder i brug

Jeg ved der er andre overvægtige derude, som er i det stadie, hvor jeg var for ca. 6 år siden. Jeg ville have ønsket at jeg vidste bedre dengang, men bedre senere end aldrig.

Som det er med medier nu om dage, skal man selvfølgelig ikke tro på alt det man hører rundt omkring. Det kan godt være, de slankende produkter giver en vis mættende fornemmelse, således det forhindrer én i at overspise, men sålænge man ved hvordan ens krop fungerer, så spiller produkterne ikke nogen rolle længere.

Hvad der gør folk tykke er nemlig ikke usunde madvaner, såsom slik, is, kage o.lign.

Det hele handler nemlig om antallet af indtagede kalorier kontra ens kaloriebehov, dvs. er målet at tabe sig skal man blot indtage færre kalorier end kroppen har behov for. Man kan i princippet spise super sundt men stadig tage på, hvis der indtages flere kalorier end kroppen har brug for. Det samme er gældende for usund mad. Fordelen ved sund mad er ikke kun sundt for kroppen, men der kan spises større mængder af sund mad end usund mad, da usund mad typisk indeholder mere fedt, og får man meget fedt i sin kost, skal der ikke ret meget til, før ens kaloriebehov er opnået.

Nu er fedt også en vigtig del af kosten, da kroppen også har behov for fedt for at kunne fungere optimal, så det er nu heller ikke sundt for kroppen at spise alt for sundt, dvs. man næsten intet fedt får i kosten. Så fedt er faktisk ikke det sorte får blandt kosten, men som alt andet i livet, skal alting være med måde.

Personligt holder jeg mig langt væk fra disse såkaldte "slankevirkende" produkter, da det ikke kun er spild af penge, men det er også spild af kalorier. Jeg vil hellere gemme de kalorier på god mad eller andet, hvad man nu har lyst til. Det er nemlig ikke svært at tabe sig, hvis man har retningslinjerne på plads og ved hvad der skal til. Mit råd til jer er at forstå og respektere den krop I har nu ved at gøre følgende:

Det lyder overvældende til at starte med, hvilket det også gjorde i starten for mig, men så snart jeg opdagede hvor stor en effekt det havde på min krop, har jeg gjort det til en del af min livsstil. En kombination af faste-diæten og forståelse af kosten har ændret mit liv fuldstændigt, og selve oplevelsen har været en øjenåbner for mig, idet det har givet mig en større forståelse for min krop. For mit vedkommende er det en langvarig løsning, og det vil jeg blive ved med resten af mit, da det giver mig meget mere livsglæde.

Vi er trods alt forskellige, men det er et forsøg værd at prøve, hvis I ikke er kommet frem til en fungerende løsning. Håber I får den samme livsglæde, som jeg har, hvis ikke mere.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort