Spis færre kulhydrater på ikke-træningsdage
Spis færre kulhydrater på ikke-træningsdage

Skrevet af Kim Long Nguyen, 5. oktober 2016
Tags: Kost, Sundhed, Kulhydrater

Kulhydrater er utrolige vigtige, når det kommer til muskelopbygning og energi til fysisk aktivitet. Men når det kommer til rest-days, dvs. ikke træningsdage, har kroppen nemlig ikke den store behov for kulhydrater.

Med andre ord kan du sagtens skære ned på kulhydraterne i disse dage, dvs. brød, pasta, ris osv. Grøntsager indeholder meget få kulhydrater, hvorfor disse ikke anbefales at skære væk, da de er en vigtig kilde for kroppen. Grøntsager indeholder vigtige mineraler og vitaminer, dog indeholder frugter til gengæld generelt meget sukker, såsom bananer, æbler osv., hvilket kan minimeres hvis ønsket.

Kulhydrater omdannes nemlig til glukose, som er kroppens energikilde. Er den indtaget mængde større end kroppen har behov for, vil disse omdannes til fedt. Det kan være nødvendig, hvis man gerne vil tage mindst mulig fedt på kroppen i bulking-fasen, hvilket også kaldes clean-bulk.

Er dit mål fedttab, kan du skære kulhydraterne væk så meget som muligt. Dvs. både på træningsdage og ikke-træningsdage, idet kroppen bruger fedtdepotet som energikild, når al glukosen er opbrugt. Jeg har skrevet et indlæg om dette emne tidligere, som du kan læse her.

Kosten er én af de afgørende faktorer for kroppens udvikling. Ønsker man gode resultater, er det derfor vigtig at vide hvilken funktion de forskellige fødevarer har. Dog vil der være nogle dage, hvor man har lyst til andre ting, såsom søde sager som is, chokolade og slik, og det skal der også være plads til, hvilket jeg personligt også er en tilhænger af. Men er ønsket at få de bedste resultater som muligt, er det vigtigt at vide hvad man fodrer kroppen.

Håber du vil få gode resultater, som jeg har, og forstå at mad ikke "bare" er mad.

Spis klogt, få nok søvn og træn rigtigt.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort