Cardio
Cardio

Skrevet af Kim Long Nguyen, 27. juni 2016
Tags: Cardio, Livsstil, Sundhed

Jeg oplever gang på gang, at mange undgår cardio, da det simpelthen er for hårdt og kedeligt. Jeg har selv været i de samme sko, hvor jeg synes cardio er den mest røvsyge træningsform nogensinde.

Efterhånden som jeg har sat mig ind i træningsverdenen og fået en bredere forståelse for kroppen, samt de forskellige træningsformer, er det faktisk ikke så slemt alligevel. Cardio findes nemlig i mange forskellige former og niveauer, hvorfor det ikke behøver at være afsindigt hårdt. Det er nemlig op til den enkelte at bestemme, hvad man gør det til.

Cardio i form af løb, svømning og cykling behøver nødvendigvis ikke at være hårdt og krævende. Man forbrænder stadig kalorier, uanset om det er en mild eller hård træning. For mit vedkommende kan jeg godt lide at løbe i en behagelig tempo på ca. 10 - 12 km/t udendørs langs Amagerstrand i godt og vel en halv time. Det svarer til jeg har løbet en distance på ca. 5 - 6 km, hvilket er tilfredsstillende. En relativ lang gåtur med hunden eller en stille og rolig cykeltur til og fra arbejde er også cardio-træning, og jeg formoder at mange har den holdning at cardio skal være hårdt og intenst. Har du et mål om at forbedre din kondi eller gennemføre et marathonløb eller triathlon kræver det selvfølgelig langt højere intensitet.

Cardio kan også være sjovt og underholdende. Eksempelvis kan man fodbold, volleyball, kongespil eller lignende fysiske aktiviteter med familien og vennerne. Det skaber ikke kun sammenhold, men det øger bestemt også livsglæden.

Det handler i princippet bare om at få bevæget sig. Tag cyklen fremfor bilen, hvis du blot skal ordne et ærinde eller på arbejde i nærområdet. Ikke kun forbrændes der flere kalorier, men ens stofskifte bliver også boostet gevaldigt, samt man er i stand til at spise lidt mere. Og så er det oven i købet også meget sundt!

Jeg nyder at træne og bevæge mig, da jeg går op i at pleje min krop og skabe mere livsglæde og livskvalitet på længere sigt. Mit syn og forståelse for cardio og min krop er ikke det samme som for nogle år tilbage, og det har blandt andet givet mig mere lyst til at bevæge mig mere, især om sommeren. Jeg nyder eksempelvis at cykle og løbe udendørs jævnligt, da det tillader mig at spise lidt mere. Jeg elsker nemlig at spise god mad i store portioner, hvorfor man skal yde før man kan nyde. Jeg har eksempelvis ikke planer om at udføre et marathonløb eller lignende ekstreme aktiviteter pt., idet mit fokus ligger i at opbygge muskler og pleje min krop.

Det handler i bund og grund om at skabe balance i livet, og finde ud af hvad der interesserer én. Man ved det ikke før, man har prøvet det og set resultater. Vi er trods alt alle sammen forskellige, og vægter derfor træningen på forskelligvis. Nogen hader at træne, mens andre elsker det. Mit mål er at være i god form, skabe en stærkere version af mig selv og spise god mad. Det kræver en indsats at forbedre sin livskvalitet, men det er op til enkelte at finde ud af, hvordan det skal prioriteres. Det er nemlig kun dig selv og ingen andre, som bestemmer hvordan du vil leve livet.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort