Træning i cutting fasen
Træning i cutting fasen

Skrevet af Kim Long Nguyen, 8. april 2016
Tags: Træning, Kalorier, Fedttab, Cardio

Sommeren er ved at nærme sig, dvs. vil man gerne være strandklar til den tid, er det et godt tidspunkt at cutte i månederne op til.

Er pt. i gang med at cutte, og det er ikke ligefrem den største fornøjelse, især efter en bulking periode. Går fra at spise ca. 2800 kcal til ca. 1900 kcal nu, så det er en nedgang på ca. 900 kcal, hvilket er en hel del. Jeg vil også undgå at tabe for meget muskelmasse, hvorfor jeg ikke sænker mit kalorieindtag yderligere. Ved at tabe sig i en langsom tempo over 2 - 3 måneder med et kalorieunderskud på max 500 kcal, afhængig af ens mål, mister man ikke nær så meget muskelmasse ift. hvis man skruer helt ned for kalorierne. De dage hvor der indgår cardio træning, kan jeg tillade mig at spise mere, men på en ganske normal dag må jeg holde mig til de 1900 kcal.

Nu er jeg faktisk blevet spurgt adskillige gange om det egentlig er nødvendigt at træne, mens man cutter. Man bygger nemlig ikke muskler i cutting-fasen, så hvorfor overhovedet træne?

Musklerne i vores kroppe forsvinder nemlig, hvis de ikke bliver stimuleret over længere tid, uanset hvor meget ernæring kroppen får. Eksempelvis mister folk, som er lammet i underkroppen, muskelmassen i benene, fordi disse muskler ikke stimuleres. Dvs. bruger man ikke sine muskler, mens man cutter, formindskes musklerne væsentlig hurtigere. Ved at træne mens man cutter, er det selvfølgelig lidt hårdere, da kroppen får mindre ernæring, men man mister ikke nær så meget muskelmasse.

Cardio træning i form af løb, cykling osv. er rigtig god træning til at forbrænde fedt. For mit vedkommende undgår jeg at dyrke cardio, som er for langvarige og intense. Varigheden for mine cardio-sessioner varierer mellem 10 - 40 min. afhængig af intensiteten. Ved intervalløb varer det typisk 10 - 20 min., hvorimod almindelig løb varer 30 - 40 min. Overskrides varighederne, formindskes muskelmassen, hvorfor jeg så vidt muligt undgår at stresse kroppen for meget. Jeg ved hvordan min krop fungerer, dog er vi alle sammen forskellige. Nogles kroppe kan håndtere ekstreme aktiviteter end andre uden at det påvirker muskelmassen, og der er kun én måde at finde ud af det på. Jeg vil anbefale at holde det på et moderat niveau, hvis man ikke er vant til at dyrke cardio.

Dette er så mit syn på dette. Er du i gang med at cutte eller har tanker om at gøre det, vil jeg ønske dig held og lykke.

Vil du vide, hvordan jeg gør det, kan du følge min daglige kostplan, cardio - og styrketrænings-sessioner.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort