Hvor mange kalorier skal jeg have?
Hvor mange kalorier skal jeg have?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 4. februar 2016
Tags: Træning, Kalorier, Kalorietælling

Det spørgsmål er der uden tvivl mange, der spørger sig selv om. Livet ville være så meget nemmere, hvis man via et apparat kunne få målt sit kaloriebehov. Der findes en række forskellige kalorieberegnere på nettet, som kan give en indikation af, hvor mange kalorier man skal indtage om dagen, men igen er det kun en indikation og kan derfor afvige fra ens aktuelle kaloriebehov. Dog afhænger kaloriebehovet af mange faktorer, men nogle af de få som er nævneværdige er:

  • Aktivitetsniveauet
  • Stofskiftet

Vi er trods alt vidt forskellige, hvorfor en andens kost og diæt nødvendigvis ikke egner til én selv, og det kan godt skabe frustrationer, idet det godt kan være svært at forstå, hvorfor det fungerer bedre for vedkommende, men ikke for én selv.

Der er ikke nogen nem og overskuelig måde at finde svaret på, og det har jeg også erfaret med masser af modgang i stort set hele mit liv. Min vægt har været meget ustabil tidligere i livet, hvor vægten steg og faldt på relativ kort tid, og det har kun haft en negativ indvirkning på kroppen, især muskelmassen. Kan huske tilbage at jeg både var fysisk og psykisk påvirket, idet jeg blev frustreret over min egen krop. Kunne simpelthen ikke forstå, hvorfor jeg ikke kunne få drømmekroppen, og dengang vidste jeg ikke bedre, hvilket resulterede i at kroppen blev udsat for mange negative oplevelser.

Med alle de oplevelser fra fortiden står jeg nu her i dag og har et langt sundere, gladere og aktivt liv. Det har været en hård kamp at komme hertil, hvor jeg er i dag, men det har været det hele værd, dog ville jeg have ønsket at jeg vidste bedre dengang. Med det in mente vil jeg hermed så vidt prøve at gøre en forskel for andre, som også kæmper med at opnå drømmekroppen og en bedre livskvalitet.

Der er ikke nogen let måde at komme til svaret på, men ved man nøjagtig hvad der skal til, vil det give mere ro i maven og langt færre frustrationer.

Ligesom mange andre ting i livet, tager dette også lang tid at opnå, hvorfor man skal være tålmodig og tro på det man gør er det rigtige, og resultatet vil komme af sig selv med tiden.

For mit vedkommende skal jeg eksempelvis bruge ca. 2400-2500 kcal for at vedligeholde min vægt. Ønsker jeg at cutte eller bulke, skal der blot tillægges eller fratrækkes 3-500 kcal. Tager jeg for meget på i min bulking-fase, skruer jeg blot ned for kalorieindtaget, og det samme er gældende hvis jeg taber mig for hurtigt. Mht. vægttab vil jeg nemlig ikke tabe mig for hurtigt, idet det vil gå udover kroppens ydelse og muskelmasse, og jeg vil helst gerne bevare mest mulig muskelmasse.

For at komme i gang med at beregne sit daglige kaloriebehov, kan man starte ud med at beregne sit kaloriebehov her, som er et godt udgangspunkt at starte med. Derudover skal de indtagede kalorier registreres, som kan læses mere om her. Personligt foretrækker jeg en vægt for at følge udviklingen af min vægt, men et målebånd er også et fremragende værktøj, hvis man vil måle sin talje eller lignende. Jeg vil anbefale, at måle eller veje sig selv om morgenen. Hvor ofte det gøres er helt op til den enkelte, men jeg foretrækker at gøre det en gang om ugen.

Vi lever og ånder i vores kroppe hver eneste dag, så hvorfor ikke prøve at forstå og respektere den. God fornøjelse med udviklingen og håber at I også vil opnå en lige så stor livsglæde og livskavalitet, som jeg gør, hvis ikke mere.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort