Alkohol og træning
Alkohol og træning

Skrevet af Kim Long Nguyen, 21. april 2016
Tags: Alkohol, Sundhed, Træning

De fleste ved sikkert godt, at alkohol og træning ikke går sammen to og to. Træning skaber et stærkt fysisk fundament for kroppen, hvorimod alkohol typisk skaber god stemning og livsglæde.

Nu er jeg ikke 100% fanatisk i min træning, da jeg også hygger mig med mine venner i ny og næ. Uforglemmelige aftner og gode minder bliver typisk skabt i forbindelse med alkohol, og i mit tilfælde skal det ikke skæres væk i mit liv. Nu går jeg så ikke i byen 3 dage i streg hver eneste uge, som det har været i mine yngre dage. Er selvfølgelig opmærksom på mit alkoholforbrug, og pt. drikker jeg et par gange om måneden med vennerne og kæresten. Lidt sjov og spas skal der også være plads til i livet.

Førhen da jeg ikke vidste bedre, styrketrænede jeg både på selve dagen, hvor alkohol blev indtaget, samt den efterfølgende dag.

Efter en træningssession har kroppen behov for at restituere, dvs. behov for at hvile, da muskelfiberne er blevet ødelagt gennem træningen. Det tager typisk 24 - 48 timer før musklerne er genopbygget via restitution og den rette næring, hvorfor alkohol forhindrer denne proces, afhængig af mængden.

Ved indtagelse af alkohol bliver kroppen udsat for bl.a. dehydrering og lavere dannelse af testosteron, hvilket ikke giver kroppen tilstrækkelige ressourcer til at genopbygge musklerne. For mere info om dette, kan det læses her

Ved træning på selve dagen efter alkoholindtaget er leveren stadig i gang med at udskille alkoholet, og dermed er kroppen svækket og dehydreret. For at få mest udbytte af træningen skal kroppen have sundet sig, hvorfor selve dagen og den efterfølgende dag, hvor alkohol indtages, er mine rest days.

Cardio-træning kan evt. indføres på den efterfølgende dag, hvis man har overskud til det. Det sætter også gang i fedtforbrændingen.

Nu kommer det selvfølgelig an på mængden af alkohol, men jeg vil også gerne nyde livet indimellem og ikke tænke over antallet af genstande, der indtages.

For mig er træning en kunst, kroppen mit tempel, og det kræver tålmodighed og dedikation at forstå og mestre sin krop. Jeg kender desværre ikke svaret på alt, og det gør ingen, men inderst inde ved jeg, at der bliver gjort en forskel for hver dag der går. Vi lever kun én gang, så se at få nydt livet, skab uforglemmelige oplevelser og plej kroppen med omhu. Det er aldrig for sent at pleje sin krop, samt det giver mulighed for at kunne være aktiv med sine børn eller børnebørn til man bliver gammel, hvilket er mit højeste prioritet.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort