Stå op og arbejd
Stå op og arbejd

Skrevet af Kim Long Nguyen, 15. november 2016
Tags: Sundhed, Aktiv, Livsstil

Mange danskere arbejder i et kontormiljø, hvor aktivitetsniveauet er minimalt. Desværre er vi mennesker ikke bygget til at sidde ned i flere timer ad gangen, hvorfor der kan opstå konsekvenser ved at sidde ned så længe. Rygskader i lænden eller muskelsmerter i form af myoser er typiske symptomer, der kan forekomme.

Jeg arbejder selv i et kontormiljø, så jeg ved udmærket godt selv, hvor lidt man får bevæget sig.. Til gengæld har jeg et hæve/sænke bord, som giver mig mulighed for at stå op og arbejde, hvilket jeg udnytter fuldt ud. Jeg arbejder stort set stående hele dagen i 8 timer, dog sidder jeg ned til frokost og møder. Ved at stå op er det ikke kun stofskiftet der forhøjes, samt flere kalorier forbrændes, men ryggen bliver ej udsat for en monoton stilling som ved at sidde ned. Disse fordele er dermed også med til at øge min motivation

Er man ikke vant til at stå op og arbejde, kan det godt blive trættende for fødderne, knæene og benene at stå op i længere. For at formindske dette kan man skiftevis stå op og sidde ned i perioder, således en vis aktivitetsniveau bliver indført i sin arbejdsgang. Jeg er så vant til at stå og arbejde i længere tid nu, hvorfor jeg ingen problemer har længere.

Har du derfor et hæve/sænke bord til rådighed, vil jeg stærkt anbefale at stå op og arbejde. Start i små intervaller, således din krop vænner sig til det, og med tiden vil den være i stand til at stå op i flere timer uden problemer. Er man rigtig kreativ og har mod på udfordringer, kan man evt. indføre øvelser i ny og næ i form af airsquats, lunges eller hvad man nu kan finde på. På den måde formår man at indføre en vis dynamik i sin arbejdsposition. Lider man til gengæld af knæskader eller lignende, som kan have en indflydelse på den stående arbejdsposition, så tag det med ro. Det er vigtigt at der bliver lyttet til kroppens signaler, og træde på bremsen når smerter forekommer.

Arbejder man som chauffør er det ikke ligefrem nemt at stå op. Her anbefaler jeg at man strækker sin krop ud og får gang i sin krop vha. øvelser, når muligheden er der. Det kan eksempelvis være i sine pauser.

Vi har hver især et ansvar for vores egen krop, og behandler man ikke sin krop med omhu vil det sætte tydelige spor med tiden.

For hver dag prøver jeg at forbedre min krop ved at forstå, respektere og behandle den med omhu. Kroppens sundhed afspejler den måde vi behandler den på, så giv det lige en tanke. Træning og fysisk aktivitet skal selvfølgelig ikke fylde hele dagens agenda, men med den rette mængde og balance vil man med tiden opbygge en stærkere og sundere krop.

Gør dig selv derfor den tjeneste, det fortjener din krop.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort