Holde vægten i ferien?
Holde vægten i ferien?

Skrevet af Kim Long Nguyen, 13. maj 2016
Tags: Ferie, Kost, Faste, Alkohol

Mange mennesker har en tendens til at tage på i ferien, hvilket godt kan påvirke humøret efter feriens afslutning. Har endda oplevet folk, som simpelthen ikke tager ud og rejser, da de er bange for at tage på, hvilket i mine ører lyder fuldstændig absurd.

Nu har jeg selv lige været på ferie i Malaga og Gibraltar, og kan godt fornemme at kroppen har forandret sig en smule, dog ikke meget. Min kost på ferien har været aldeles usund, hvor jeg har indtaget mange usunde sager og ikke fået nok proteiner. Mangel på proteiner vil påvirke muskelmassen, men nu var ferien også kun på en lille uge, hvorfor jeg ikke var omhyggelig med kosten. Vil gerne nyde livet og koble helt af, men er også opmærksom på ikke at spise og drikke alt for usundt.

Alt med måde, som man siger.

Én ting som jeg holder fast ved er at faste, hvilket jeg har implementeret i mig selv, uanset hvor jeg er henne. For mit vedkommende er det et fantastisk værktøj, som holder min forbrænding oppe, og min krop har aldrig haft det bedre. Nu har jeg også fastet i længere tid, men min krop mangler absolut ikke energi på tom mave. Faktisk har jeg mere overskud, og det er en skøn fornemmelse.

De største syndere man kan gøre i ferien er at indtage for meget alkohol eller spise for usundt, men er man på ferie skal der selvfølgelig være plads til disse. Synderne kan trænes væk, når man kommer hjem igen, mens ferieoplevelsen og alt det der følger med ikke er noget man oplever hver dag.

Er man bange for at tage på i ferien, kan følgende tiltag indføres:

  • Faste i min. 14 timer
  • Bevæg dig ved at gå, løbe og svømme
  • Undgå buffeter og all inclusive
  • Skær ned på alkoholet og usunde sager

Det skal være sjovt at leve, hvorfor der også skal være plads til sjov og ballade, men kan man ikke beherske sig selv, kan det nemt gå galt. Har man børn, se at få leget med dem i form af fysiske aktiviteter. Jo mere man bevæger sig, jo mere forbrænder kroppen, hvilket vil formindske sandsynligheden for at tage på.

Det behøver nødvendigvis ikke at være en usund affære at være på ferie, så længe man forstår sin krop og dens behov.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort