Hvor præcis kan man tælle kalorier
Hvor præcis kan man tælle kalorier

Skrevet af Kim Long Nguyen, 6. april 2016
Tags: Kalorier, Kalorietælling, Livsstil

Der vil altid være en afvigelse i ens kalorietælling, medmindre man virkelig vil veje ALT og ved alt menes der krydderier, diverse marinader, stegning i olie og m.m.

Personligt elsker jeg god og smagsfuld mad, og det kræver at maden marineres og krydres til. Eksempelvis spiser jeg ofte kylling marineret med østersovs, soya, fiskesovs, paprika, peber og salt. Det giver en skøn smag. Udelades marinaden er maden al for kedelig, og det er simpelthen ikke det værd. Det skal være sjovt at leve, så uanset om marinaden koster nogle kalorier, sørger jeg for at have det i bagtanken.

Som regel tilføjes 50 - 100 kalorier, afhængig af hvordan maden tilberedes og marineres.

Nu er det jo hellere ikke altid, der er en madvægt til rådighed. Frokosten på arbejdet er ren gætteri og antagelser. Man bliver bedre til at vurdere med tiden, hvor mange gram gulerødder, tomater, agurker osv., der er på sin tallerken, men det er slet ikke nøjagtigt.

For mit vedkommende er det vigtigt at jeg ikke er for fanatisk på dette område. Det kan hurtigt blive for ekstremt, men det er selvfølgelig helt op til enkelte hvordan og hvorledes man vil styre det. For mig er det rart at vide, hvor mange kalorier der indtages i løbet af dagen, men det skal også være med måde. Bliver det alt for ekstremt, kan det gå udover ens livskvalitet og sociale liv med sine venner, familie og kæreste/kone. Eksempelvis vejer jeg ikke frugter. Vha. app'en MyFitnessPal indtaster jeg blot et stk. æble, banan osv. Om det er præcis eller ej er en ligegyldighed, sålænge jeg har et overordnet overblik over hvor mange kalorier der er indtaget.

Det er helt op til jer selv, hvordan I vil styre det. Dog vil jeg råde jer til at passe på med at være for ekstrem, da det kan tage overhånd. Nyd jeres liv, plej jeres krop, spis rigtigt og tæl kalorier på et moderat niveau.

Relevante indlæg

0 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort